Mnoho typů ořechů znamená jíst stále něco nového
Vypadají jako vlašské ořechy, ale přece jsou jiné. Jde o pekanové ořechy, které se pomalu dostávají do stravovací módy. Čím to je a proč byste je měli vyzkoušet i vy? Tak jako u všech ořechů, i zde hrají roli zdravé tuky, na které jsou oříšky velmi bohaté, ať už jde o kterýkoliv typ. Co je však na pekanech zajímavého o něco více, je jejich chuť. Mohlo by se vybízet to, že budou stejně tak chutné, jako třeba klasické vlašské, ale opak je pravdou. Jejich chuť je tak trochu zahalena do exotiky, a proto každý ihned pozná rozdíl, byť nepůjde o rozdíl ve vzhledu.
Nejvyšší obsah zdravých tuků
Je velmi zajímavé, že právě pekanové ořechy mají největší obsah tuků ze všech. Jde přitom konkrétně až o 70 % hmotnosti, což je opravdu vysoké číslo. Je však třeba dodat, že jde o tuky, které člověku nemohou nijak uškodit, ba naopak. Je však třeba myslet na množství, neboť tuky mají na jeden gram mnohem větší množství kalorií, než je tomu například u sacharidů nebo bílkovin. Spolu se zajímavou chutí jde tedy o přednost, která může při výběru mezi ostatními skořápkovými plody hrát velkou roli.
Kde se dají tyto ořechy využít?
Pokud jste zvyklí připravovat pokrmy nebo péct s použitím vlašáků, pak s pekany to budete mít naprosto jednoduché. Tam, kde byste použili vlašáky, tam budete moci použít právě pekany. Pro vás to tedy znamená rozšíření možností, co se týče konzumace skořápkových plodů, které mají v přiměřeném množství blahodárný vliv na zdraví člověka.
Konzumovat rozmanité potraviny je všeobecně velmi vítané, protože tak tělu dodáte velké množství prospěšných látek. Nemusí jít jenom o vitaminy nebo minerály, ale také o různé stopové prvky, které jsou přitom pro zachování pevného zdraví nesmírně důležité. Myslet proto na své zdraví, a neváhejte udělat všechno pro to, aby váš jídelníček byl bohatší, než je tomu doposud.