Než si pořídíte psa

Pokud se rozhodnete pro koupi štěněte, tak byste si jeho pořízení měli pořádně rozmyslet. Je to živý tvor, který potřebuje péči a pozornost. Ze začátku potřebuje opravdu veliké množství pozornosti, jelikož bude ještě malý a budou mu chybět sourozenci a maminka. Jestliže máte práci, ve které trávíte velké množství času a zbytek domácnosti také nebývá moc doma, tak si ho nepořizujte. Akorát by se u Vás doma trápil a byl tam sám.

buldoček na polštářku

Jestliže volný čas máte a v práci netrávíte celé dny, tak si jej pořiďte. Časem se z něj může stát Váš nejlepší přítel. Jak se říká, tak pes je nejlepší přítel člověka. Na výběr máte z velkého množství různých ras. Například pokud chcete malé plemeno, tak máte na výběr třeba čivavu nebo bišonka. Jestliže se Vám více líbí velcí psi, tak můžete pořídit vlčáka, nebo rotvajlera. Opravdu existuje spoustu ras, takže se nebojte, že byste si náhodou nemohli vybrat. Spíše se nebudete moc rozhodnout, které plemeno spíš koupit.
koupel psa

Jelikož tento tvor bude potřebovat jisté věci, tak byste pro něj měli mít dostatek času, misku na pití, misku na jídlo. Pelíšek, kam si může zalézt. Později si sice najde nějaké svoje místo (například na sedačce nebo u Vás v posteli), ale do začátku by měl mít nějaké svoje místečko, kde bude mít pocit, že je to jen jeho. Jestliže bude mít delší srst, tak ho bude potřeba vyčesávat. Pořídit byste si tedy měli i kartáč. Občas je potřeba jej vykoupat, takže šampon by měl být nezbytností. Na venčení se hodí vodítko uzpůsobené velikosti psa.

Neměli byste zapomínat na to, že se psem musíte chodit na pravidelné očkování k veterináři. Vždy byste tedy měli mít připravené peníze na očkování. Může se stát, že budete mít neočekávané výdaje kvůli zdravotnímu stavu. V záloze byste tedy měli mít i nějaké úspory, které se budou hodit pro neočekávané platby.